Slaměnkový olej – účinek na tělo i duši

slaměnka olej květ slaměnka

olej ze slaměnky se získává ze stejnojmenného květu a používá se na různé neduhy. V překladu Slaměnka znamená „nesmrtelný“. I když ve skutečnosti neposkytuje věčný život, samozřejmě, může Úleva od bolesti přispívat a podporovat duševní pohodu.

Na rozdíl od mnoha jiných olejů je vnější použití slaměnkového oleje považováno za neškodné z hlediska vedlejších účinků, jako je podráždění kůže. Zde se dozvíte, čím je slaměnkový olej tak výjimečný.

Co je slaměnkový olej?

Olej ze slaměnky je a přírodní esenciální olej ze žluté helichrysum, která je známá svými speciálními přísadami. Přichází hlavně Středomoří mimo a na některých řeckých ostrovech v severním Egejském moři. Obzvláště dobře se mu daří na suchých místech s kamenitou nebo písčitou půdou a potřebuje hodně slunce. Vůně listů slaměnky připomíná kari, což jí dalo název „kari bylina“. Je to stálezelený polokeř a je snadno rozpoznatelný podle mnoha malých žlutých květů.

Jak slaměný olej působí v těle?

Das přihláška slaměnkového oleje je velmi široká. Může vyvolat psychické i fyzické účinky. Údajně také pomáhá léčit některé nemoci. V různých specializovaných obchodech můžete Kupte si esenciální olejevčetně slaměnkového oleje.

Psychický efekt

Duševní nemoci jsou často charakterizovány příznaky, jako je stres, vyčerpání a nervozita. Může také způsobit úzkost a křeče. Ve slaměnkovém oleji je Italidion, který pro vyvážení a relaxační účinek se může postarat. Kromě terapie nebo užívání léků je slaměnkový olej schopen podpůrně působit i na duševní onemocnění.

fyzický efekt

Slaměnkový olej je také známý pro své antibakteriální, protiplísňové a protizánětlivé aktivní složky. Díky unikátnímu chemickému složení Kurkumen, monoterpeny, jako je limonen, monoterpenové alkoholy, arzanol a nerylacetát má také jeden antiseptický účinek.

Nerylacetát je zodpovědný za typickou vůni léčivé rostliny. To zajišťuje vysoké uvolňování v těle endorfin a serotonin a často se používá v aromaterapii k léčbě chronické bolesti. Slaměnka se dá použít proti mnoha druhům bakterií, virů a plísní. Podle vědců z univerzity v Tübingenu by složka Arzanol dokonce měla být v Biosyntéza virů HIV-1 zásah.

V závislosti na půdě a klimatických podmínkách, ve kterých rostlina rostla, se mohou poměry účinných látek lišit.

Na jaké stížnosti může slaměný olej fungovat?

olejný květ slaměnky

Slaměnkový olej lze použít při různých onemocněních pozitivní efekt dosáhnout v těle. Před použitím byste se však měli preventivně poradit s lékařem, abyste mohli vyloučit možná rizika. U řady nemocí je také důležité nespoléhat se pouze na léčivý účinek slaměnky, protože často existují i ​​jiné léky nebo lékařské ošetření jsou nezbytné pro navození dlouhodobých léčebných procesů.

hematom a trombóza

Na to je Italidion rychlý rozpad hematomu zodpovědný, protože má hemolytický účinek. To znamená, že dokáže rozkládat červené krvinky, čímž stimuluje tok lymfy a lymfy Regenerace poškozené tkáně je zvýhodněný. Slaměnkový olej je také považován za protizánětlivý, který dokáže urychlit proces hojení.

revmatismus a artritida

Arzanol má jeden protizánětlivé a analgetické Účinek, protože zabraňuje produkci prostaglandinů. Tyto tkáňové hormony jsou zodpovědné za vznik bolesti a zánětu. Při artritidě a revmatismu se často používají nesteroidní antiflogistika, která působí na stejném principu jako Arzanol jako inhibitory enzymů COX a 5-LOX. Tyto jsou pro Syntéza prostaglandinů odpovědný.

Bakteriální infekce

Složky slaměnky mají také antibakteriální, protizánětlivý a dekongestantní účinek kašel, bronchitida nebo infekce dutin. Italidion má další expektorační účinek.

účinek na kůži

Slaměnkový olej je v ČR stále běžnější kosmetický průmysl používá se proto, že může mít pozitivní vliv na akné a jiné kožní vady. Také stárnutí kůže je tím možné. Výsledek: méně otravných vrásek! Slaměnkový olej se používá i na drobné popáleniny a spáleniny od slunce. Pokožku regenerující a protizánětlivé aktivní složky rostliny mají často pozitivní vliv na proces hojení akutní popáleniny a spálení sluncem. I pro ně Následná léčba popálenin bude uplatněno.

obilí

slaměnkový olej na žaludeční jizvy

Italidion zrychluje proces hojení ran, které mohou zabránit tvorbě jizev. Je také ideální pro regresi již existujících jizev. Kombinace slaměnky a oleje z divoké růže se doporučuje k ošetření jizev.

Existuje také řada dalších oblastí použití slaměnkového oleje:

  • Modřiny
  • hojení ran
  • kuperóza
  • vymknout
  • potíže s dýcháním
  • ischias
  • podvrtnutí
  • známky stárnutí
  • úžeh

Jak používat slaměnkový olej?

V závislosti na klinickém obrazu a příznacích, které se objevují, lze slaměnkový olej používat různými způsoby. Pokud trpíte bronchitidou nebo infekcí dutin, Infuze dříve sušených květin slaměnka doporučená. Toto je vdechováno ústy a nosem.

Slaměnkový olej je primárně určen pro vnější použití a působí i neředěný nedráždí pokožku. Na poranění a popáleniny jej lze tedy aplikovat čistý. Pokud má být léčba delší, a směs zředěná vodou doporučeno. Zde je několik způsobů, jak podpořit léčivé účinky slaměnky v těle:

  • Léčba úrazů, například prostřednictvím sportu: Potírání slaměnkového oleje v kombinaci s mandlovým nebo olivovým olejem.
  • poranění a kožní onemocnění: Obklady napuštěné roztokem 20 kapek silice ve 250 ml vody nebo slaměnkového čaje.
  • Obecná nevolnost (duševní): Slaměnkový olej vložte do difuzéru nebo aromalampy a inhalujte páru, přidejte do vody do koupele nebo použijte jako masážní olej.
  • Péče o pleť a akné: Slaměnkový olej smíchejte s léčivým jílem a aplikujte jako pleťovou masku, přičemž stačí 2 kapky oleje.
  • Kašel: Smíchejte 3 kapky slaměnkového oleje do hrudního oleje na kašel (ideálně s andělikovým olejem nebo olejem z cedrového dřeva)
  • Stimulujte produkci žluči a játra: Namočte ručník se 3 kapkami oleje a 2 litry nevroucí vody a položte si ho na břicho

Nebezpečí: Květy nebo jiné části rostliny byste neměli jíst čisté, protože to může způsobit žaludeční křeče.

Výroba slaměnkového oleje

Přípravu léčivého oleje provádí a parní destilace z květů a celé kvetoucí byliny a trvá asi 3 hodiny. Cena slaměnkového oleje je poměrně vysoká. Na získání pouhého litru oleje je totiž potřeba asi půl tuny byliny.

Závěr

Slaměnkový olej může podporovat hojení a zmírňovat bolesti spojené s duševními a fyzickými neduhy. Při správném použití je skvělým doplňkem předepsaných léků a terapií. Při zevním použití nedráždí pokožku. Díky tomu dobře funguje při masáži, stejně jako při tření a obkladech.

0 / 5 (Recenze 0)

Zanechte komentář

Zanechat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna.


*